Nazm ofwel Naat sherief ‘Ramzan Ka Mahina’ gezongen door Rahied Abdoel

Ramadan, oftewel vastenmaand is ingeluid. De veelzijdige en bekende Surinamer Rahied Abdoel heeft in het kader van Ramadan aan een muziekproject gewerkt. De krant verneemt van Abdoel, dat hij sinds vorig jaar uitvoering van het project in gedachten had, maar het lukte niet omdat er lockdowns waren vanweg de Covid-pandemie en de vrijheid was beperkt om zo een opname te doen. Het is dit jaar een cover geworden van een heel bekende Nazm ofwel Naat sherief getiteld ‘Ramzan Ka Mahina’. 

“Nazm of te wel Naat sherief zijn lovende woorden over de profeet Mohammed in de vorm van poëzie bezongen. ‘Ramzan Ka Mahina’ ken ik sinds mijn kinderjaren. Het is uit de reeks van meest bekende songs uit de jaren 50.” De cover is gelanceerd met een bijbehorende videoclip. De videoclip is tot stand gekomen in samenwerking met SASRA Music. Voor de opnames vertrok het team richting recreatieoord Blakawatra. Azeez Mohamed, Rehnoema Hussain en Nafeeza Hussain zijn samen met Rahied Abdoel te bewonderen in de clip. 

“Ik heb geen woorden om SASRA te bedanken, omdat ze nu ook zeker vele harten van moslim broeder en zusters over de hele wereld hebben gewonnen. De begeleiding van SASRA was top gedurende de uitvoering van het project. Er is bewust gekozen voor recreatieoord Blakawatra voor de opname, omdat bos en waterstroming nodig is geweest om de leegte van muziek te vullen. ‘Ramzan Ka Mahina’nummer zegt het al. Laten wij de voornemens bij deze Ramadan doen om indien wij als moslims iemand hebben gekwetst, pijn hebben gedaan, onwetend of wetend iemand benadeeld hebben vergiffenis vragen. En laten wij zelf proberen de regels na te leven van het geloof om zodoende Allah tevreden te stellen. Laten wij de minder bedeelden ondersteunen en mensen die onze hulp nodig hebben in welke vorm dan ook ondersteunen. Bij deze vraag ik ook mijn vergiffenis publiekelijk, indien ik iemand pijn heb gedaan en zeg aan de totale moslim gemeenschap Ramzan Mubarak”, aldus Abdoel. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!