Groep des doods voor Natio in Nations League

De nationale heren voetbalselectie van Suriname, Natiom is maandagavond geloot in de “Groep des Doods” voor de Nations League 2022 League A. Natio zal het in groep A moeten opnemen tegen Jamaica en Mexico. Een van bondscoach Stanley Menzo’s contract doelstellingen is het blijven handhaven van een plek in de League A. Suriname slaagde in de 2019 editie van de Nations League uit de League B te promoveren naar League A als groepswinnaar. 

In de League A zien we in Groep B Costa Rica met Panama en Martinique. De Canadezen zullen het in groep C opnemen tegen Honduras en Curaçao en in Groep D zitten de titelverdedigers, de VS, El Salvador en Grenada.

In League B zien we Groep A met Cuba, Guadeloupe, Antigua & Barbuda en Barbados. Groep B heeft Haïti, Bermuda, Montserrat en Guyana. De Soca Warriors, Trinidad & Tobago, zitten in Groep C samen met de Bahamas, Nicaragua en St. Vincent & the Grenadines. (De laatste twee waren tijdens de vorige editie (2019) samen nog in de groep met Suriname.) In Groep D zitten dit jaar Guatemala, Dominicaanse Republiek, Belize en Frans Guyana.

In League C zijn drie groepen van drie landen en een groep met vier landen. Groep A heeft Bonaire, Turks en Caicoseilanden, VS Maagdeneilanden en Sint Maarten. In Groep B zitten Saint Kitts & Nevis, Aruba en het Franse Saint Martin. In Groep C zijn geloot Saint Lucia, Dominica & Anguilla, en Groep D heeft Puerto Rico, Kaaimaneilanden en de Britse Maagdeneilanden. 

De wedstrijden worden op uit- en thuisbasis gespeeld in Juni 2022 en Maart 2023.

error: Kopiëren mag niet!