Debby Natsir’s carrière in de muziekwereld

De Surinaamse Debby Natsir is actief in de muziekwereld. In gesprek met Dagblad Suriname over haar carrière in de scène vertelt zij het volgende. 

Debby Natsir zingt al meer dan 10 jaar en begon in de kerk en vervolgens besloot zij commercieel te gaan. Ze postte video’s op Facebook en werd daardoor ontdekt door Urbanature, een allround band met jonge muzikanten. De zangeres was tot ongeveer twee jaren gebonden aan de band en heeft ervaring kunnen opbouwen. Vervolgens was Debby voor een jaar gestopt met muziek. Als 16-jarige werd zij benaderd door de formatie Selection en is tot heden lid van deze groep.

Op een dag kreeg zij een bericht binnen van Mantje Karso voor een samenwerking. De welbekende uit de muziekscene stuurde vervolgens een demo en lyrics naar de zangeres. Zij vond het een muziekproject met een leuke vibe en ging meteen akkoord voor een samenwerking. Hierop werd ‘Opo Wis Rah Tresno’ haar eerste Javaanse solo song.

Debby Nasir heeft meerdere samenwerkingen gehad met Mantje Karso, waaronder live akoestisch muziek maken en covers.

Debby haar doel is uiteindelijk om met haar zangcarrière niet alleen bekendheid te verkrijgen in Suriname, maar ook in het buitenland. Verder wil zij ook jonge opkomende artiesten inspireren om te doen waarvan ze houden en altijd zichzelf te blijven. “Bekend zijn of worden is leuk, maar weet altijd van waar je komt”, aldus de zangeres. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!