Robby Berenstein gooit “lucht”bel

In uw veel gelezen Dagblad  Suriname als ook via de DBS-website stond ik versteld bij het lezen van enkele opmerkingen van de voorzitter van de vakorganisatie C-47 de heer Robby Berenstein.

Hij maakte de opmerking, dat binnen de samenleving een kleine groep zich verrijkt, terwijl de massa verarmt. Dit trok hij door naar de politiek en economische macht van de VHP. De opmerking van Berenstein gaat mank omdat hij niet duidelijk is geweest wie  de kleine groep is  en uit welke kring ze komen. Hiermee heeft hij ook hard werkende mensen op een hoop gegooid, al zouden ze behoren tot de groep van uitbuiters.

Zijn uitspraak kan getypeerd worden als populair doen, want uitbuiten naar een nu verarmd volk is altijd populair.

Als Berenstein die opvatting heeft weet hij precies wie de mensen en groepen zijn en of durft hij het niet te zeggen, mogelijk ook vanwege verstrengeling van vakbonds- en politieke belangen.

Zijn vakorganisatie vertegenwoordigt in meerderheid werkers die werkzaam zijn bij bedrijven.

Berenstein heeft het ook over spanningen dat hij meent dat de president door een bepaalde groep is ontvangen in Nederland  en dat noemt die eigen belang. Hiermee geeft hij indirect zijn eigen eng denken van hoe hij naar mensen kijkt.  Hij herkent in deze geen mensen geschapen door de Almachtige, maar eerder “rassen”. Hoe zou het zijn als mensen dezelfde spiegel zou omdraaien en naar de politieke vleugel van C-47, de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) zouden kijken?

Dat doe ik niet, maar mensen kunnen dan ook hun eigen verhaal van maken. Berenstein loopt achter in denken en feiten.

Hij beweert dat de VHP een Hindoestaanse partij is en dat een overheidsfunctie ook de maatstaf is van de invulling. Heel jammer voor zijn kortzichtigheid. De VHP heeft meer dan 115.000 stemmen gehad in 2020. Hij dient beter te weten, dat de VHP altijd goed is geweest voor ruim 45.000 stemmen. Het verschil is, dat er thans ruim 70.000 stemmen van anderen zijn geweest.  Hoe komt hij erbij dat de VHP een Hindoestaanse partij is.

De VHP was voorheen inderdaad een voornamelijk Hindoestaans georiënteerde partij, maar dat was het verleden, en naar het schijnt leeft Berenstein nog in het verleden.

Berenstein vertelt bewust onwaarheden en kan niet overstijgen dat de politieke vleugel van C-47, de SPA niets meer voorstelt en van de politieke kaart is weggevaagd. Zou goed zijn die mislukking te analyseren.

VHP power house

Het eng denken brengt hem dat hij is alles “kwaad” ziet, dit omdat de VHP het ministerie van Financiën en Planning en Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking beheert. Wat is zo erg eraan, als het om Surinamers gaat of zien hij buitenaardse wezens?

Tijdens Nieuw Front waarbij de SPA onder dwang deel van heeft uitgemaakt van de regering samen met Hildenberg (Financiën) en Kraag-Keteldijk (Buitenlandse Zaken), heeft toen niemand ze middels kleur in een verdomhoekje gezet, simpel omdat ze Surinamers waren. Maar, zie het eng, krom denken nu in 2022 van Berenstein.

Waar ik wel met hem mee kan gaan is, dat de minister van BIBIS een super minister lijkt te zijn en als een persoon iedereen vertegenwoordigt wat niet juist is en ook veel ruis teweeg brengt in de regering als in de VHP.

Laat mij voor de juiste gevoelens van de lezer vermelden dat ik geen VHP’er ben, maar wel in 2020 mijn stem heb uitgebracht voor de partij net zoals meer dan 115.000 burgers van het land.

Mijn keus in 2020 is geweest op basis van weinig goed alternatief en de ravage die de NDP regering het land heeft toegebracht.

In andere artikelen komt ik terug op wat ik zie als onjuist heden en halve waarheden herken.

F. Williams

error: Kopiëren mag niet!