Peuterschool en naschoolse opvang “Het Kasteeltje” in verband themamaand dieren naar de Paramaribo Zoo

In het kader van themamaand dieren had schoolleidster Vandana Ganput van Peuterschool en naschoolse opvang “Het Kasteeltje” in het district Saramacca een educatieve dagtocht georganiseerd naar de Paramaribo Zoo.

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Vandana, dat de peuterschool iedere maand met een thema werkt en deze maand was dat dieren. Zij geeft mee dat het belangrijk is dat de kinderen weten welke dieren er in Suriname zijn. En de beste manier om dat te weten is om ze naar de dierentuin te brengen. Een werkstuk dat de kinderen hadden gemaakt werd overhandigd aan de Paramaribo Zoo.

“Ik kwam op het idee om een bezoek te doen aan de Paramaribo Zoo zodat ze kunnen zien wat voor dieren we allemaal hebben en dat er een plek in ons land is waar ze verschillende dieren kunnen bezichtigen.”

“Ik wil dat die kinderen leren wat voor dieren we hebben. Welke behandeling elk dier nodig heeft om in leven te blijven en gezond te zijn, welke giftige dieren er zijn. Welke dieren ze als huisdieren kunnen nemen, maar toch ook voorzichtig mee moeten zijn.”

“De kinderen hebben verschillende Surinaamse apensoorten gezien. Ook de kaaiman, de jaguar, slangen en vogelsoorten hebben zij gezien. Ze hebben de meeste dieren herkend en ook de geluiden die ze maken. Ze vonden het leuk om de dieren na te doen en ze waren ook vriendelijk tegenover de dieren. Als leidster vond ik de reacties van de kinderen super spontaan. De kinderen hebben echt genoten van de dieren en ook de speeltuin”, aldus Vandana.

IS

error: Kopiëren mag niet!