Personeel AZP al drie dagen in beraad

Personeelsleden van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zijn al drie dagen in beraad. Er is een minimale bezetting totdat de medewerk(st)ers een duidelijk antwoord en oplossing krijgen omtrent een nieuwe loonreeks en secundaire voorzieningen.

Voorzitter van de Algemene Bond van Personeel in dienst van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (ABPLAZ), Lloyd Pool, zegt in gesprek met de krant, dat het personeel in beraad is, omdat zij sinds 2019 over een nieuwe loonreeks aan het onderhandelen is met de directie. Het personeel wil haar eigen loonreeks dat voor een beter salaris zorgt en zij wil ook betere secundaire voorzieningen.

“Bij de implementatie van Functie Informatie Systeem van de Overheid (FISO) in 2009 en 2010 was het salaris nog toereikend, het personeel kon het hoofd tenminste boven water houden. Maar, met de koersontwikkelingen en de inflatie is het duidelijk dat het salaris niet in waarde is meegegaan. De overige beroepsgroepen zijn reeds uit FISO gestapt, een paar tot recent nog. Alleen het zorgpersoneel is nog in FISO. Vorig jaar hebben wij een compromis gesloten met de directie, waarin een ultimatum werd gegeven tot januari 2022. Vanwege bepaalde zaken die nog  niet in orde waren hebben wij een andere streefdatum gegeven en dat was maart 2022. Het is bijna eind maart en tot nu toe hebben wij geen goed nieuws gekregen. Het personeel heeft daarom ervoor gekozen om beraad in te gaan.”

“Verder zijn wij sinds 2020 met de minister van volksgezondheid, Amar Ramadhin, bezig over enkele knelpunten die oplossing genieten. Die punten zijn, dat wij een betere secundaire voorziening vanuit het SZF willen, dat het personeel een premiumkaart verdient want als zorgwerkers betalen zij tot heden te duur voor medicatie en dat de vaste aanstelling van personeelsleden ook in orde moet worden gemaakt. En er is ook een tekort  aan personeel”, stelt Pool verder.

“Afgelopen donderdag hebben wij aan tafel gezeten met de minister van Volksgezondheid, de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Albert Ramdin, en een vertegenwoordiger van het ministerie van Financiën en Planning. Ik mag zeggen, dat het best een constructieve meeting was. Wij gaan komende week woensdag weer aan tafel om verder te praten om duidelijke oplossingen te creëren voor het personeel. Voor nu is er nog geen duidelijkheid, dus we blijven in beraad. Natuurlijk houdt het personeel rekening met patiënten. Dus er zal tussen een uur ’s middags en drie uur ‘s middags een minimale bezetting gehanteerd worden op de werkvloer en dat geldt voor het gehele personeel van het ziekenhuis”, aldus Pool.

IS

error: Kopiëren mag niet!