Oud-kickbokser Rodney G. moet 5 jaar de cel in voor verkrachten van vier vrouwen

De rechtbank in Amsterdam heeft vrijdag ex-kickbokser Rodney G. veroordeeld tot vijf jaar cel met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De man heeft vier vrouwen verkracht, drie van de vrouwen mishandeld en poging tot doodslag op een van ze. In totaal hadden zeven vrouwen aangifte tegen hem gedaan. 

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden nog tien jaar gevangenisstraf tegen G. geëist. De ex-kickbokser zou enkele vrouwen tijdens seks de keel hebben dichtgeknepen. “Dat had fataal kunnen aflopen,” aldus de Officier van Justitie twee weken geleden. De Amsterdamse omroep AT5 besteedde toen aandacht aan de rechtszaak en Rodney G.: https://www.youtube.com/watch?v=sjxPwQZnuok.

Sommige aangeefsters kampen nog altijd met fysieke en mentale klachten en krijgen professionele hulp. G. zei twee weken geleden het te betreuren, dat de vrouwen het zo hadden ervaren, maar ontkende de verkrachtingen en zei dat ruwe seks met wederzijds goedvinden gebeurde. 

Of G. in hoger beroep gaat, is nog niet bekend. 

Rodney G. groeide op in wat destijds nog de Bijlmer heette ofwel het tegenwoordige Amsterdam Zuidoost. Toen hij enige tijd doorbracht in een jeugdgevangenis kwam hij in aanraking met vechtsport. Dat mondde uit in een glansrijke carrière in de vechtsport en een aantal kampioensgordels. Na zijn sportloopbaan ging hij werken als deurportier bij een aantal grote, bekende discotheken in Amsterdam.

Ook zocht hij zijn geluk in de filmwereld als acteur en stuntman. Hij was de ‘dubbel’ van de bekende Amerikaanse filmacteur Samuel J. Jackson in de film ‘The Hitman’s Bodyguard’. Maar, hij was ook te zien in de Nederlandse televisieserie ‘Vechtershart’ en in de speelfilm ‘Suriname’.

Verder werd hij actief in het Leger des Heils en zette zich in voor jongeren met een gedragsstoornis….

error: Kopiëren mag niet!