Militairen zorgen voor maaltijden geëvacueerde burgers Creola

Bewoners tijdelijk ondergebracht in tenten opgezet door districtscommissariaat 

Momenteel koken militairen van het Nationaal Leger voor burgers die tijdelijk geëvacueerd zijn uit het rampgebied in Saramacca. Het Agrarisch Bedrijf Nationaal Leger Saramacca gaat voorlopig ook de maaltijden bereiden voor de geëvacueerden.

Minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie stelt tegenover Dagblad Suriname, dat dit een mooi voorbeeld is van hoe de Defensieorganisatie in komt op verschillende gebieden ter ondersteuning van overige overheidsorganen.

De districtscommissaris van Saramacca, Sherin Bansi-Durga, heeft in overeenstemming met het besluit van de regering en in samenwerking met het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), de gezinnen van Creola, waarvan de percelen en huizen nog steeds onder water liggen, vanwege de springvloed geëvacueerd en overgebracht naar opgezette tenten naast het complex van de O.S. Uitkijk.

Ook worden er nu maatregelen getroffen te Creola om de komende springvloed over twee weken in de Saramaccarivier te bedwingen en om de schade te beperken, aldus het Burger Informatie Centrum Saramacca.

error: Kopiëren mag niet!