Beloofde verhogingen aan ambtenaren en sociale groepen uitbetaald

Ambtenaren zullen een aanzienlijk verschil merken op hun loonslip. Op vrijdag 25 maart zijn de salarissen met de beloofde verhogingen uitbetaald. Ook is er een verhoging van sociale uitkeringen die3 onder andere mensen met een beperking ontvangen.

Het sociaal vangnet is ingegaan in 2020, waarbij bepaalde uitkeringen met meer dan 100% zijn verhoogd. De overheid probeert met de beperkte mogelijkheden die zij heeft de meest behoeftigen tegemoet te komen. Deze zijn heden uitbetaald.

Ook de aangekondigde verhogingen zijn nu zichtbaar op de loonslip van menig ambtenaar. Sommigen zien nu een toename van 100%. De financiële noden worden verlicht door constructief ingrijpen van de overheid. Hierdoor kon effectief worden voldaan aan de gedane beloften.

De regering heeft de roep van het volk gehoord en heden wordt teruggegeven aan het volk, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname (CDS) in een vrijdagavond laat uitgebracht persbericht. “De beroepsbevolking wordt verzekerd dat het rendement van het vertrouwen in de regering alleen maar zal toenemen. Op de reeds ontvangen verhoging volgt nog een top-up”, aldus de CDS.

error: Kopiëren mag niet!