APSS houdt vogelgriep ontwikkelingen in de VS nauwlettend in de gaten

Al ruim twee miljoen stuks pluimvee zijn geruimd in Frankrijk in de strijd tegen vogelgriep om de verspreiding hiervan in te dammen. Dat hebben bronnen woensdag vernomen bij het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

Normaal worden vooral kwekerijen in het zuidwesten van Frankrijk getroffen door de vogelgriep, maar nu heeft ook het gebied van de Loire het zwaar te verduren gekregen.

Eric Hilversum, voorzitter van Associatie Pluimvee Sector Suriname (APSS), haalt zijn broedeieren uit de Verenigde Staten (VS). In de VS is ook een uitbraak van de vogelgriep. In de oostkust en in het midden westelijk deel van de VS treft de uitbraak diverse boerderijen, zo melden Amerikaanse nieuwswebsites. 

Hilversum verduidelijkt dat hij zich houdt aan de veiligheidszone van 90 kilometer die door de Surinaamse autoriteiten is ingesteld.

Als de vogelgriep in de buurt komt van waar hij in de VS zijn producten importeert dan stopt de ondernemer met de import uit de VS. Eerder is hij al vrijwillig gestopt met de import uit Europa. Hilversum laat weten dat de omvang van Europa veel kleiner is dan VS. Hierdoor hoeft de impact van een uitbraak in de VS niet hetzelfde te zijn als in Europa door de grotere afstanden.

RB

error: Kopiëren mag niet!