Suriname is vier ‘niet-residerende’ ambassadeurs rijker

De vier niet-residerende ambassadeurs Francesco Azzarello (Italië), Odd Magne Ruud (Noorwegen), Hojjatollah Soltani (Iran) en Jürg Sprecher (Zwitserland) hebben donderdag in het presidentieel paleis hun geloofsbrieven overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi. Suriname geeft hiermee verder invulling aan het versterken van haar internationale diplomatieke relaties. De diplomaten zullen op hun beurt inhoud geven aan de relatie tussen hun land en Suriname.

President Santokhi geeft aan – zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname – op nationaal niveau te blijven samenwerken op verschillende gebieden zoals landbouw, technische bijstand en handel. De recente ontdekking van olie en gas voor de kust van Suriname, biedt kansen voor het aantrekken van directe buitenlandse investeringen. De regering streeft er verder naar om wereldwijd een principieel, pragmatisch, evenwichtig buitenlands beleid te ontwikkelen en te initiëren. In het bijzonder om de bilaterale betrekkingen met bevriende naties te versterken.

Ambassadeur Azzarello vindt het een eer invulling te mogen geven aan de bilaterale betrekkingen tussen Italië en Suriname. Het land heeft sinds 1978 een diplomatieke relatie met Suriname, maar wenst deze te versterken door Suriname te presenteren in Italië en omgekeerd. “In dit verband is het belangrijk op te merken dat de ondertekening en implementatie van verschillende overeenkomsten, tussen onze respectieve landen, van groot belang zijn”, aldus de Italiaanse ambassadeur. 

Ook de ambassadeurs Odd Magne Ruud, Hojjatollah Soltani en Jürg Sprecher brachten hun dank uit aan president Santokhi voor zijn gastvrijheid en het accepteren van hun geloofsbrieven. Zij spraken de hoop uit op een goede samenwerking om de bilaterale relaties naar een hoger niveau te tillen. De diplomaten kijken tevens uit naar bredere samenwerking op alle gebieden.

error: Kopiëren mag niet!