Juridische Faculteit levert weer een aantal juristen af

Het enige instituut in Suriname dat in staat is om juristen af te leveren is de Faculteit der Juridische Wetenschappen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. “Dit is een grote mijlpaal voor Suriname. We hebben weer een batterij aan juristen”, zegt de decaan van het Juridische Faculteit mr. Wanda Bechan-Pherai. Van zowel de bachelor als de master richting zijn er tal van studenten die hun bul in ontvangst hebben genomen na de afgelopen (Covid) studiejaren.

Op de bijzondere avond van de buluitreiking werd door de decaan van de faculteit benadrukt wat de essentie van alle afgestudeerden is binnen de gemeenschap. Ze riep daarbij alle afgestudeerden op om zich in te zetten om Suriname bij te staan bij juridische vraagstukken aangezien ze daarvoor de scholing hebben doorlopen.

Verder haalde ze ook nog aan hoe moeilijk het was voor de faculteit om het behaalde resultaat te kunnen halen vanwege de Corona-pandemie, maar ze zei dat ondanks dat, het resultaat behaald is geworden en dat ze blij is met zowel de taak verricht door de docenten en al de studenten.

Student met hoogste Judicium

De beste studenten werden in de bloemen gezet. Dagblad Suriname ging in gesprek met mr. Isaura Morsen die als best geslaagde ook haar zegje kon en mocht doen. “Ik heb me flink ingezet”, zegt ze. “Ik was er bewust van dat het een zware periode zou zijn voor me en daarin kon ik me terugvinden. Het was niet makkelijk, maar ik ben voorbereid gegaan en ik heb het beste eruit gehaald”, zegt ze met een blik van dankbaarheid. “Het was drie keer lezen voordat de tentamenronden aangekondigd werden en daarna goed voorbereid naar het tentamen te gaan”, zegt ze blij. Ze vindt het fijn, dat ze door middel van tricks en tips haar bul heeft behaald. Het is haar gelukt de studie in de nominale duur af te ronden, omdat haar grootmoeder, vrienden en familie daar waren voor haar tijdens de studie. “Ik kon me daarop heel goed focussen zonder dat ik me druk moest maken”, zegt ze. “Als je aan mij vraagt hoe het komt dat ik beste student ben geworden dan zou ik zeggen, dat ik het hoogste judicium heb gehad voor mijn afstudeerthesis en dat is 9.1”, voegt ze toe aan het gesprek.

Boodschap aan de studenten

Mr. Isaura Morsen beëindigt het gesprek door aan te geven, dat ze erg trots is op haarzelf en ze bemoedigt zo de andere studenten om zich hard in te zetten om hun gewenste doelen te bereiken.

GW

error: Kopiëren mag niet!