Import van 4.500 ton kunstmest gegund aan Petro Orchid

Het Burger Informatie Centrum (BIC) Nickerie bericht vrijdag 25 maart, dat het bedrijf Petro Orchid in Nieuw Nickerie de import van 4.500 ton kunstmest gegund heeft gekregen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

De contractondertekening vond donderdagavond plaats in aanwezigheid van LVV-minister Parmanand Sewdien en districtscommissaris Senrita Gobardhan. Ook enkele Assembleeleden en genodigden waren getuige van deze handeling op de eerste verdieping van het Commissariaat van Nickerie.

Gelet op een mogelijke kunstmest schaarste als gevolg van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland, wil het ministerie tijdig voldoende in voorraad hebben voor de rijstboeren.

Volgens het contract moet het bedrijf Petro Orchid binnen 30 dagen al een eerste lading binnen hebben.

error: Kopiëren mag niet!