Covid is nog niet voorbij!

Doe een mondkapje op, ook in de bus

Na twee jaar word je weleens moe om nog rond te lopen met een mondkapje voor je mond en neus, des temeer in de bus waar onvoldoende ventilatie is. Desondanks dienen de Covid-maatregelen in acht te worden genomen, want voorkomen is immers beter dan genezen.

In gesprek met Dagblad Suriname zegt John Mahadewsing, voorzitter van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), dat de Covid-pandemie niet voorbij is en dat alle passagiers inclusief de buschauffeurs zich dienen te houden aan de Covid-maatregelen ter bestrijding van Covid. “Bij het instappen van de bus dien je als passagier je handen te ontsmetten en je mondkapje op te doen alvorens plaats te nemen in de bus. Vanaf start van de pandemie worden er ook mondkapjes door de buschauffeurs verkocht aan degene die deze niet hebben.” 

Voorlichting dient ook van het ministerie van Volksgezondheid en van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme te komen zodat het volk geïnformeerd blijft over de laatste ontwikkelingen rond Covid.

“De buschauffeurs kennen hun plichten, maar je kan niet vechten tegen mensen om zich te houden aan de regels, daarvoor hebben wij de ondersteuning nodig van  de desbetreffende ministeries.” Tenslotte zegt Mahadewsing, dat hij altijd voorstander is van het dragen van mondkapjes en dat hij weer opdracht zal geven aan de buschauffeurs om erop te letten dat zij niet verslappen voor wat betreft de toepassing van de Covid-maatregelen.

IS

error: Kopiëren mag niet!