Suriname treedt toe tot zogenoemde wereldwijde ‘Save Soil’ beweging

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) meldt donderdag 24 maart, dat Suriname verheugd is “aan te kondigen dat zij zal toetreden tot de Save Soil wereldwijde beweging, een initiatief van Sadhguru, oprichter van Conscious Planet en de Isha Foundation”. De beweging wordt ondersteund door vele wereldwijde organisaties, waaronder het United Nations Environment Programme (UNEP), de United Nations Convention to Combat Disertification (UNCCD), de Food and Agriculture Organization (FAO) en het World Food Programme (WFP).

Suriname sluit zich aan bij Antigua & Barbuda, Barbados, Dominica, Guyana, St. Lucia, St. Kitts & Nevis ter ondersteuning van de bescherming, het behoud en de verrijking van de bodem als een belangrijk ecosysteem om duurzame voedsel- en waterzekerheid voor toekomstige generaties te waarborgen.

Tijdens de Intersessional CARICOM Staatshoofdenvergadering in Belize, begin maart, vond een virtuele bijeenkomst plaats, waar president Chandrikapersad Santokhi de initiatiefnemer van het Save Soil initiatief, Sadhguru ji, heeft uitgenodigd om op een geschikt tijdstip een bezoek te brengen aan Suriname. Bij deze gelegenheid, mogelijk tijdens de CARICOM Staatshoofdenvergadering in juli dit jaar, zal een desbetreffend Memorandum of Understanding worden ondertekend.

Suriname, als een van de hoogst beboste landen ter wereld, fungeert als koolstofput en belangrijke zuurstofproducent voor de wereld. In haar toewijding aan de Glasgow COP 26-verbintenissen roept Suriname overige landen, regeringen en leiders in onze respectievelijke samenlevingen op om zich bij deze beweging aan te sluiten om onze planeet te redden.

error: Kopiëren mag niet!