Schoolbusvervoer volledig genormaliseerd

Het schoolbusvervoer is dinsdag volledig genormaliseerd. Hadden maandag nog enkele van de 350 bus- en boothouders door overmachtsituatie niet kunnen rijden of varen, is dinsdag de situatie volledig genormaliseerd. Antonius Pokie, ondervoorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) belast met schoolvervoer, zegt dat de bus- en boothouders ondertussen allen zijn uitbetaald voor geleverde diensten over de maand februari.

Verder mogen ze dezer dagen de uitbetaling van een suppletiebedrag over de maand oktober van vorig jaar tegemoet zien. Dit suppletiebedrag is het verschil van het oude en het nieuw overeengekomen tarief. Het nieuwe tarief was in december vorig jaar met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur overeengekomen, en werkt terug tot oktober 2021. De effectuering van deze overeenkomst gebeurt nu pas.

Bij de maandelijkse uitbetaling over maart, zal de suppletie over november 2021 worden meegenomen. Deze werkwijze zal maandelijks worden toegepast totdat de suppletiebedragen over de maanden december 2021 en januari 2022 zijn ingelopen.

Antonius Pokie zegt verheugd te zijn, dat op deze manier de suppletie bedragen en de nieuwe tarieven worden uitbetaald. Hij hoopt, dat de maandelijkse uitbetaling aan de bus- en boothouders voortaan op tijd plaatsvindt, waardoor de vervoerders niet in een overmachtsituatie terecht komen en niet zullen kunnen rijden. Het gaat volgens de OBS ondervoorzitter per slot van rekening om scholieren die dagelijks naar en van school vervoerd moeten worden.
SS

error: Kopiëren mag niet!