Padieoogst Nickerie loopt goed

De aan de gang zijnde padieoogst in Nickerie verloopt zonder noemenswaardige problemen. Tot nu toe heeft het weer redelijk goed meegewerkt. Er is geen sprake van overvloedig regenval en de toegangswegen naar de rijstvelden verkeren in redelijk goede staat.

Zonder noemenswaardige problemen kan de padieoogst worden binnengehaald. Boeren houden hun hart wel vast vanwege de wateroverlast in andere delen van het land als gevolg van overvloedig regen. Ze hopen dat Nickerie bespaart zal blijven van overvloedig regenval en wateroverlast, waardoor de rijstvelden en de damwegen moeilijk bereikbaar zullen worden.

Vorig jaar rond de maanden maart en april is een niet onaanzienlijk deel van de padieoogst hierdoor verloren gegaan. Boeren hopen, dat dit zich niet herhaalt.

Dat boeren in Nickerie dezer dagen hun hart vast houden over het weer blijkt uit haast alle gesprekken die menigeen in Paramaribo over de telefoon met hen voert. Het eerste wat de Nickeriaanse rijstboer vraagt is: “Hoe is het weer daar?!”

SS

error: Kopiëren mag niet!