Summier persbericht KPS over onderschepping machinegeweren Southdrain

Het Korps Politie Suriname (KPS) is pas woensdag 23 maart uitgekomen met onderstaand summier persbericht over de onderschepping op 16 maart bij Southdrain van een aantal machinegeweren in een auto en de arrestatie van in totaal acht verdachten.

In het bericht worden, wat gebruikelijk is, niet eens de namen (voornaam en initiaal van achternaam) vermeld. Ook wordt niet gespecificeerd ingegaan op het soort wapens dat in beslag werd genomen. Ondertussen gaan allerlei verhalen rond, op vooral social media, en worden wel namen, volledig, genoemd, waaronder twee personen met een achternaam gelijk als die van een oud-president bij wie enige tijd terug zware wapens werden gestolen uit een opslagplaats op het terrein van zijn woning.

Het persbericht van het KPS:

“Het Regio Bijstand Team West (RBTW) heeft in de late avond van woensdag 16 maart op de weg naar South Drain twee manspersonen aangehouden. Beide manspersonen zijn als verdachten aangemerkt. Deze twee verdachten reden in afzonderlijke voertuigen over voornoemde weg. In één van de voertuigen werd na een ingesteld onderzoek acht machinegeweren met scherpe patronen aangetroffen.

Op aanwijzing van deze twee aangehouden verdachten heeft een gemengd team van Regio West op een adres te Long May nog zes manspersonen in een appartement aangetroffen en aangehouden. In het appartement is apparatuur aangetroffen en in beslag genomen.
Het achttal is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.”

KPS/PK

error: Kopiëren mag niet!