Spoken word als kunstvorm geeft een nieuwe dimensie aan Kunstbeurs

Op de opening van de tweede editie van de Suriname International Art Fair (SIAF) in november 2021 werd de introductie gedaan van een nieuwe vorm van kunst op het platform. Voor het eerste maakt de dichtkunst deel uit van het kunstaanbod van de kunstbeurs. De krant verneemt het volgende vanuit de Stichting Nationale Kunstbeurs.  De jonge dichter Benn Vaughn had de eer de primeur te leveren met zijn gedicht ‘The Art in Front of Me’.  De 20-jarige woordkunstenaar gebruikt de artiestennaam Junior Charles en studeert scheikunde op het IOL. 

Hij is een ambitieuze kunstenaar en verdiept zich momenteel ook in de schilderkunst. Hoewel hij zelf nog niet zolang aan de dichtkunst doet, neemt hij het wel erg serieus. Zo wil hij graag de dichtkunst in Suriname meer bekendheid geven door onder andere meer aandacht te besteden aan de ‘World Poetry Day’ die elk jaar op 21 maart wordt gehouden. De video is gelanceerd op social media die is gemaakt voor zijn indiening voor SIAF.

SIAF is het digitale kunstplatform dat is ontwikkeld door de Stichting Nationale Kunstbeurs. Het bestuur van de stichting geeft aan trots te zijn op de nieuwe vorm van kunst die deel uitmaakt van het aanbod.

Michel Brahim, voorzitter van het bestuur, zegt: “Jong talent is voor ons interessant en het dichten is voor ons nieuw. We bekijken uiteraard steeds hoe we op een vernieuwende manier met kunst kunnen omgaan. Dit past daar mooi bij. We kijken nu uit naar meer dichters die meedoen en misschien andere nieuwe kunstvormen die we in volgende edities van de Kunstbeurs en SIAF kunnen presenteren.”.

De video van Benn Vaughn’sgedicht ‘The Art in Front of Me’ is te bekijken via https://siaf.sr/artist_siaf/vaughn-benn/. Tot eind maart kan kunst gekocht worden via www.siaf.sr.

error: Kopiëren mag niet!