Slippers-dief (49) wil van verkoopopbrengst eten en brandstof voor bromfiets kopen

Bewoners in de Samuel Venoakstraat in Paramaribo hebben zondag 20 maart de 49-jarige R.B. alias “Gio” aangehouden en vervolgens overgedragen aan de politie van het bureau Flora.

De verdachte was zondagochtend in alle vroegte over de omrastering gesprongen van een erf van bewoners aan de Samuel Venoakstraat. Vervolgens nam hij enkele lederen slippers, die op het balkon stonden, weg en deed ze in een plastic zak. Toen hij een tweede keer op het balkon ging om meer spullen te stelen, werd hij op heterdaad betrapt door een alerte buurman, die militair is. Deze sloeg alarm en bij die gelegenheid koos de verdachte het hazenpad, achterna gezeten door de buurman en de huisbewoners. 

Het lukte de buurman en de bewoners om de man in de buurt van de Henry Westenborgstraat aan te houden.

Enkele weken geleden was op hetzelfde adres ook al een aantal dure slippers van het balkon gestolen. De eigenaar had van die diefstal geen aangifte gedaan. Het verdere onderzoek zal moeten uitwijzen of deze verdachte meer van de eerder gepleegde diefstal afweet.

Bij de voorgeleiding heeft hij verklaard de slippers te hebben gestolen, omdat hij op zoek was naar goederen om te verkopen. Met de opbrengsten zou hij eten en brandstof voor zijn bromfiets kopen.

Hangende het onderzoek is “Gio” na overleg met het Openbaar Ministerie ingesloten.

error: Kopiëren mag niet!