Kick-off verhalenwedstrijd op O.S. Leiding 8A in kader Wereld Waterdag

Met als thema op Wereld Waterdag, 22 maart, ‘Grondwater, maak het onzichtbare zichtbaar’, werd de kick-off van een verhalenwedstrijd gehouden op de basisschool O.S Leiding 8A. Deze verhalenwedstrijd, georganiseerd door het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), wordt in samenwerking met het United Nations Development Programme (UNDP) uitgevoerd. Ook vond de onthulling van de poster, bestemd voor deze activiteit, plaats.

De kick-off begon met een opvoering door de leerkrachten over ‘iemand’ die water aan het veilen is en dat daarbij de hoogste bieder in aanmerking komt. De sketch, die speciaal opgevoerd werd voor de leerlingen, gaf het belang van water weer.

Directrice Water van NH, Gonda Asadang, heeft tijdens haar toespraak die op interactieve wijze is gebracht, de leerlingen geïnformeerd over het thema rond Wereld Waterdag en de voorwaarden waaraan zij moeten voldoen voor deelname aan de verhalenwedstrijd. “Ik weet wel wat grondwater is, we hebben het gisteren nog in een oefening gemaakt”, reageerde één van de leerlingen uit de groep wanneer aan ze gevraagd werd of zij precies weten wat grondwater is. Asadang drukte hen verder op het hart zich niet alleen op thema te richten, maar ook meer er omheen te vertellen en te schrijven, door bijvoorbeeld de videoproducties van het ministerie te volgen zodat zij een goed en creatief verhaal in elkaar kunnen zetten.

Schoolhoofd Charan Anoep heeft de komst van het ministerie zeer op prijs gesteld en ook om het feit, dat de keuze gevallen is op de school waar hij leiding aan geeft, de kick-off van de wedstrijd te doen. Met deze kick-off ging de verhalenwedstrijd simultaan op 72 GLO- scholen en op 21 VOJ- scholen van start. De winnaars worden op een later tijdstip bekend gemaakt.

Dit project wordt ondersteund door het GCCA+ Phase 2 Project, gefinancierd door de Europese Unie (EU) en het United Nations Development Programme (UNDP) in samenwerking met de overheid van Suriname.

error: Kopiëren mag niet!