Indiase president Ram Nath Kovind brengt 5, 6 en 7 april een staatsbezoek aan Nederland

Op uitnodiging van Koning Willem-Alexander brengt de president van India, Ram Nath Kovind, van dinsdag 5 april tot en met donderdag 7 april 2022 een staatsbezoek aan Nederland. Hij wordt daarbij vergezeld door zijn echtgenote Savita Kovind.

In 2019 heeft het koninklijk paar een staatsbezoek aan India gebracht. Met de komst van de Indiase president naar Nederland worden de goede bilaterale relaties tussen Nederland en India herbevestigd.

Het bezoek vormt een hoogtepunt van 75 jaar diplomatieke betrekkingen tussen beide landen dit jaar. Het bezoek vindt doorgang in het besef van de huidige veiligheidssituatie in Europa. De regering vindt het juist nu van belang dat beide landen ook op het hoogste niveau een brede dialoog hebben over de uitdagingen waar de wereld voor staat. 

error: Kopiëren mag niet!