Aardbeving voor kust Frans-Guyana met kracht van 6.1 op schaal van Richter

Een aardbeving met een kracht van 6.1 op de schaal van Richter deed zich op 22 maart om 13:35 uur voor op bijna 1.100 kilometer van de Frans-Guyanese kust, zo melden Frans-Guyanese media woensdag 23 maart.

De beving deed zich voor 1.174 kilometer ten noordoosten van Cayenne en op een diepte van 10 kilometer van het zeeoppervlak.

Het is het National Center for Seismology, van het Indiase ministerie van Aardwetenschappen, dat deze informatie rapporteert.

In Frankrijk meldt het National Seismic Monitoring Network (RéNaSS), gevestigd in Straatsburg, ook een aardbeving op hetzelfde moment en in hetzelfde gebied. Aan de andere kant plaatst RéNaSS het op 1.161 kilometer van Cayenne en schatte het de kracht op 5.6 (vergeleken met 6.1). In tegenstelling tot India’s National Seismic Centre, moet de nauwkeurigheid van de coördinaten van het rapport nog worden bevestigd door een analist, zegt zijn website.

Aan de kant van de prefectuur werd “geen bewezen noodsituatie” naar voren gebracht. En voor het Bureau of Geological and Mining Research (BRGM Guyane) zou er geen reden zijn geweest om zich zorgen te maken, want “de Guyanese kusten staan ​​niet bekend om hun seismische risico op een tsunami.”

error: Kopiëren mag niet!