St. Wi Tru Sranan zoekt samenwerking met Onderwijs op gebied van ‘normen en waarden’

Bij de vernieuwing van het curriculum van het onderwijs worden ook basisvaardigheden aangeleerd. Hieronder vallen de zogenoemde “basic life skills”, normen en waarden. De stichting Wi Tru Sranan wil graag een bijdrage leveren aan de normen en vaardigheden. Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) ontving het stichtingsbestuur afgelopen maandag voor een overleg hierover.

De bewindsvrouw eis ingenomen met acties vanuit de samenleving om te helpen bij de uitvoering van beleid. De insteken vanuit de verschillende ministeries voor zelf initiatieven blijken vruchtbaar, aldus het ministerie in een dinsdag uitgebracht persbericht.

De samenwerking met de stichting is volgens de minister op haar plek bij de vernieuwing van het onderwijs, met name de aanpassing en het herschrijven van het curriculum. “Ik wil niet dat er vakken bij komen, anders zitten de leerlingen straks opgezadeld met 25 vakken. Deze onderwerpen moeten verwerkt worden binnen de bestaande vakken”, zei de minister.

Normen en waarden moeten volgens minister Levens vooral in de leerstof van het secundair onderwijs opgenomen worden. Binnen drie jaar wordt het curriculum van deze scholen herschreven. De bijdrage van de stichting hieraan zal welkom zijn, aldus Levens. 

Voorzitter Dirk Currie zegt uit te kijken naar de samenwerking met het ministerie. Hij hoopt naast de bijdrage aan het nieuwe curriculum een ‘Train-de-trainers’ programma te kunnen uitvoeren met leerkrachten.

error: Kopiëren mag niet!