Prijsopdrijving of schaarste aan goederen?”

“Ik  stond in de rij om te betalen toen ik hoorde hoe een dame haar moeder belde om te zeggen dat er een schaarste is aan knoflook, dus ik greep er gelijk twee kilo’s zonder te wachten”, zegt Rose (35). “Ik schrok me dood toen ik bij de kassa kwam en ik SRD 40 per kilo moest betalen.”

Ze vraagt zich af hoe het komt dat levensmiddelen elke keer weer zo abrupt in prijs verhoogd worden in Suriname. Het lijkt volgens haar erop, dat er van alle incidenten gebruikt wordt gemaakt om de prijzen op te drijven. “Het ministerie van Economische Zaken moet zeker iets gaan betekenen voor de Surinaamse gemeenschap want zo kunnen we niet doorgaan”, aldus de boze vrouw.

“Ik heb laatst noodgedwongen een doos spijsolie  gekocht, want ik heb vernomen dat er een schaarste op komst is. Ik vraag me wel af of de regering een degelijk plan heeft om de Surinaamse gemeenschap gerust te stellen. Er komt elke dag een item bij dat schaars is, terwijl het soms niet eens zo is, maar de winkeliers weten dat Surinamers zeker voorbereidingen zullen treffen als het zover mag komen. De gemeenschap roept het ministerie van Economische Zaken op om met de burgers te komen praten. Laat de gemeenschap weten wat haar te wachten staat”, zegt ze boos. 

“Ik zou de mensen adviseren niet zomaar te beginnen met hamsterpraktijken, maar gewoon de berichten op de verschillende social media te blijven volgen. Zo heeft men ook een beter beeld van wat er daadwerkelijk gebeurd. Verder moeten we zeker onze handen in elkaar slaan om winkeliers die meedoen met onnodige prijsopdrijvingen aan te geven bij de nodige instanties, want dit kunnen we als samenleving niet blijven accepteren. Een oproep van deze kant aan de minister van Economische Zaken om controle uit te oefenen, zodat we ons als burgers niet hoeven te stressen over dit soort situaties.”

GW

error: Kopiëren mag niet!