ECD voert in opdracht interim minister Kuldipsingh controles uit in Paramaribo, Wanica, Para en Commewijne

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en technologische Innovatie (EZ) heeft in opdracht van interim minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, de afgelopen periode geïntensiveerde controlewerkzaamheden verricht in diverse ressorten van de districten Paramaribo, Wanica, Para en Commewijne.

Tijdens de controlewerkzaamheden zijn verschillende overtredingen geconstateerd. Op diverse producten, zoals thee en babyvoeding, werden de prijzen meteen teruggedraaid, omdat deze volgens het onderzoek van de ECD-ambtenaren buiten de toegestane winstmarge waren geprijsd.

Andere geconstateerde overtredingen waren niet geijkte weegschalen, geen prijsaanduidingen en onhygiënische toestanden.

De controle werd maandag uitgevoerd in Gopie markt, Anand’s Markt en bakkerij Xue Mei Zhou in de ressorten Rainville en Blauwgrond. Gopie markt is tot vrijdag 25 maart gesloten, vanwege de slechte hygiëne aldaar. Anand’s Markt is aangemaand om de winkel te ordenen en correcte prijzen te plaatsen. Er zal volgende week een hercontrole plaatsvinden in bakkerij Xue Mei Zhou, waar is geconstateerd dat de weegschaal niet was geijkt.

Volgens de ad interim bewindsvrouwe zal er harder worden opgetreden tegen winkeliers die zich niet houden aan de wettelijke regelingen en vergunningsvoorwaarden en zal vanaf nu het principe “name shame” worden toegepast. 

Consumenten kunnen klachten telefonisch indienen tussen maandag en vrijdag van 08:00 -15:00 uur
via het verkort nummer 1940 en via WhatsApp +5978530915 (alleen Whatsapp berichten).

Email adres: [email protected]

error: Kopiëren mag niet!