Ambassadeurs van Filipijnen en Roemenië bieden geloofsbrieven aan Santokhi aan

President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag in het presidentieel paleis de geloofsbrieven van ambassadeur Mario Fontilla Chan van de Filipijnen en Monica-Michaela Stirbu van Roemenië in ontvangst genomen.

De ambassadeurs hebben in een kort onderhoud met de president de relatie en de aandachtspunten tussen Suriname en hun land besproken.

De Filipijnse ambassadeur noemt Suriname in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) een potentiële handelspartner. “De samenwerking moet nu gedetailleerd en concreet worden vastgesteld”, aldus de ambassadeur. Zijn eerste impressie van Suriname is bijzonder positief. “Wij zullen bijzonder veel wederzijdse voordelen kunnen halen uit de samenwerking tussen Suriname en Filipijnen”, aldus Mario Fontilla Chan.

Ambassadrice Stirbu van Roemenië zal een bezoek brengen aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Onderwijsprojecten zullen prioriteit genieten in de samenwerking tussen de beide landen. Zij merkte op dat Roemenië een cruciale rol kan vervullen in de ophanden zijnde olie- en gasindustrie van Suriname. Roemenië heeft namelijk genoeg kennis op h

error: Kopiëren mag niet!