President Santokhi na bezoek aan Pusugrunu: “Eerste prioriteit, mensen voorzien van medicijnen”

Als onderdeel van zijn oriëntatiebezoek aan de door wateroverlast getroffen gebieden, heeft president Chandrikapersad Santokhi zondagmiddag een bezoek gebracht aan Pusugrunu, gevolgd door een vlucht over het stuwmeer. Aanvankelijk zou een bezoek aan Asidonhopo en Langatabiki ook deel zijn van de reis, maar dat werd door de weersomstandigheden afgelast.

President Santokhi deed hierover na terugkomst op vliegveld Zorg en Hoop een verslag.

Hij zei onder andere dat hij goed werd ontvangen te Pusugrunu en deelnam aan een krutu met graman Lesly Valentijn. De noden van het gebied kwamen ter sprake. Vanuit regeringszijde wordt meteen actie ondernomen om te voorzien in de meest urgente behoeften. De regering zal inkomen met voeding, verbruiksgoederen en medicamenten. “Onze eerste prioriteit is om de mensen van medicijnen te voorzien. Door het vervuilde drinkwater zijn er veel gevallen van diarree”, zei de president.

Granman Valentijn heeft het staatshoofd officieel uitgenodigd voor een andere krutu, omdat hij graag over tal van problemen rond zijn gebied wenst te praten. De president is van plan om over twee weken met een delegatie de granman te spreken. 

De dorpen ten noorden van het stuwmeer worden gemonitord om wateroverlast in die gebieden te voorkomen. Het waterpeil van het meer is hoog en valt nog net binnen de werkhoogte. Er wordt gewerkt om van de gelegenheid gebruik te maken extra energie te opwekken. Het is zaak te evalueren waar het veiliger is om zonnepanelen te plaatsen, zodat deze niet onder water komen te liggen.

De wateroverlast lijkt een jaarlijks terugkerend fenomeen te worden. Het is de bedoeling preventief beleid te creëren.

error: Kopiëren mag niet!