Ministers Ramdin, Achaibersing en Sewdien van 7 tot en met 11 april op Barbados…

De ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Armand Achaibersing van Financiën en Planning en Parmananda Sewdien van Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV) zijn van 7 tot en met 11 april voor een bezoek op Barbados om nadere afspraken te maken over de onderlinge samenwerking tussen Suriname en het eiland.

Met de drie bewindslieden reizen ook mee vertegenwoordigers uit de private sector. Wat het agrarisch deel betreft gaan mee de directrice van Food Agriculture Industries (FAI), Parmila Bissumbhar, en Diego Rodriquez als vertegenwoordiger van de agrarische sector.

Momenteel exporteert FAI per week enkele containers bacoven naar Barbados. Gebleken is, dat FAI in het kader van haar diversificatieprogramma ook nadere gesprekken voert met zowel potentiële importeurs als diverse instituten in het kader van phytosanitaire- en douaneregels aldaar.

Diego Rodriquez is naast landbouwer en exporteur ook vertegenwoordiger vanuit Landbouw Coöperatie Kwatta, Duurzaam Weg naar Zee, Association of Exporters of Fruits and Vegetables in Suriname (VEAPS), de Veesector en Federatie van Surinaamse Agrariërs (FSA). In 2020 maakte hij ook deel uit van een soortgelijke delegatie naar Barbados. In het kader van continuiteit in de relatie zal hij de delegatie ondersteunen, aldus LVV in een maandag 21 maart uitgebracht persbericht.

error: Kopiëren mag niet!