Assembleevoorzitter Bee op bezoek bij zijn Tweede Kamer-collega Bergkamp

Assembleevoorzitter Marinus Bee bracht maandag 21 maart een bezoek aan de Tweede Kamer. Voorzitter Vera Bergkamp heette de parlementsvoorzitter en zijn delegatie welkom en sprak met hem over de relatie tussen Nederland en Suriname en de politieke situatie in het land.

Bee bracht een bezoek aan de Tweede Kamer tijdens zijn doorreis vanuit Gabon terug naar Suriname, om Kamervoorzitter Vera Bergkamp te ontmoeten.

Kamervoorzitter Bergkamp en parlementsvoorzitter Bee spraken in de Eerste Commissiekamer met elkaar over de politieke situatie in Suriname, de coronapandemie en de interparlementaire samenwerking tussen de twee landen.

“Suriname en Nederland hebben een hele bijzondere relatie”, sprak Bergkamp. “We delen meer dan driehonderd jaar geschiedenis met elkaar, en spreken dezelfde taal. De culturele en persoonlijke banden zijn ook na de Surinaamse Onafhankelijkheid in 1975 zeer nauw gebleven.”

De Kamervoorzitter zei verheugd te zijn dat het wederzijdse partnerschap tussen de twee landen sinds het aantreden van de Surinaamse regering in 2020 is hernieuwd, zo bericht de Tweede Kamer op haar website.

error: Kopiëren mag niet!