President Santokhi toch in helikopter naar binnenland: weersomstandigheden plotseling verbeterd

Berichtte de Communicatie Dienst Suriname amper een uur of twee geleden nog, dat het bezoek van president Chandrikapersad Samtokhi aan door wateroverlast getroffen dorpen in het binnenland niet door kon gaan vanwege de weersomstandigheden, meldt de CDS rond drie uur ’s middags, dat Santokhi alsnog is vertrokken. De weersomstandigheden zijn plotseling verbeterd, waarop de president besloot om toch te vertrekken.

Hij is samen met kolonel Jerry Slijngard, coördinator van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) rond twee uur vertrokken vanaf vliegveld Zorg en Hoop in Paramaribo.

De president brengt een oriëntatiebezoek aan verschillende dorpen die getroffen zijn door wateroverlast. Het gaat om onder andere de gebieden Pusugrunu, Asidonhopo en Langatabiki. Verder zal de president zich ook oriënteren op het stuwmeer en de daaromliggende gebieden.

De president gaf aan dat dit bezoek heel belangrijk is, omdat een deel van Suriname onder water ligt en
een groot deel van de bevolking daardoor ontheemd is en onder andere verstoken is van goede
communicatie en gezonde voeding.

error: Kopiëren mag niet!