“Febo” (29) opgepakt voor oplichting en verduistering van gouden halsketting

Agenten van het politiebureau Flora hebben donderdag 8 maart een verdachte van oplichting en verduistering opgepakt die zich voordeed als Febian E. Alias “Febo” (29), maar later bleek de 29-jarige W.P. te zijn. De man had ook beweerd te wonen op een adres te Para, het huisnummer echter niet wist en uiteindelijk bleek te wonen aan de Charlesburgweg in Paramaribo.

Tegen de verdachte had een vrouw aangifte van oplichting en verduistering gedaan. Zij verklaarde tegen de politie dat ze in janjuari haar halsketting van 18 karaat goud, met een gewicht van 15 gram ter waarde van een groot geldbedrag in SRD, aan de verdachte had afgestaan om die halsketting 5 gram zwaarder te maken, zo bericht het Korps Politie Suriname zondag 20 maart.

Achteraf constateerde de vrouw dat de man haar had gelogen. Hij verpandde de halsketting eerst bij een bekend pandhuis en toen hij de schuld niet kon aflossen, benaderde hij zijn vriend V.A. (21) om de halsketting van het pandhuis te halen. Aangezien de verdachte W.P. het geld niet had om zijn vriend te betalen, werd de halsketting bij V.A. als onderpand gezet. Deze jongen verpandde op zijn beurt echter de ketting bij ene Mikka. Aan de opsporing en aanhouding van die Mikka wordt gewerkt.

De halsketting is nog niet terecht. Hangende het onderzoek is de verdachte W.P. na overleg met het Openbaar Ministerie ingesloten, terwijl zijn vriend V.A. als heler werd heengezonden.

error: Kopiëren mag niet!