Bezoek president Santokhi aan door wateroverlast getroffen dorpen uitgesteld vanwege weersomstandigheden

President Chandrikapersad Santokhi heeft zijn gepland bezoek aan enkele door wateroverlast getroffen dorpen in het binnenland moeten uitstellen vanwege de actuele weersomstandigheden in het gebied.

Het staatshoofd zou zondag 20 maart rond twee uur ’s middags vertrekken vanaf het vliegveld Zorg en Hoop in Paramaribo naar het binnenland. Het zou een oriëntatiebezoek brengen aan burgers in de gebieden getroffen door wateroverlast. Het staatshoofd zou onder andere de dorpen Pusugrunu, Asidonhopo en Langatabiki aandoen. De weersomstandigheden laten dit echter niet toe, aldus bericht de voorlichtingsdienst van de regering.

Het slechte weer is een van de uitdagingen waarmee de regering kampt bij de aanpak van het probleem van wateroverlast in het binnenland. De zending van hulpgoederen gaat echter gewoon verder, omdat dat over water wordt gedaan. Hoewel de boten wat vertraging kunnen ervaren, wil de regering de bevolking een hart onder de riem steken en aangeven dat de goederen onderweg zijn.

De president zal de dorpen, afhankelijk van de situatie, op een nader te bepalen datum bezoeken.

error: Kopiëren mag niet!