Verdachte (34) van oplichting in oktober 2020 aangehouden

De 34-jarige R.F. is in de tweede week van maart door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aangehouden en overgedragen aan de politie van het bureau Flora, zo meldt de politie zaterdag 19 maart.

Tegen deze verdachte was op dinsdag 6 oktober 2020 door een 52-jarige vrouw aangifte van verduistering dan wel oplichting van een geldbedrag in Euro’s gedaan. De vrouw verklaarde tegen de politie, dat ze met vakantie was in Suriname en via social media R.F. als meubelmaker leerde kennen.

Volgens afspraak moest hij keukenkasten voor de vrouw maken, maar was echter zijn afspraak niet nagekomen. De man heeft nimmer de kasten gemaakt en heeft het door de vrouw voor de kasten betaalde geld ten eigen bate aangewend.

De man is in het belang van het onderzoek na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!