Reshma Mangre (VHP): “Ebu Jones verkondigt onwaarheden”

Reshma Mangre, voorzitster van onderwijsbonden Bvl/ALS (Bond van Leraren/Alliantie voor Leerkrachten in Suriname), zegt tegenover Dagblad Suriname, dat het een pertinente leugen is, dat de regering haar compenseerde door een lijfwacht en dienstauto te leveren.

NDP-parlementariër Ebu Jones heeft in een lokaal medium aangegeven, dat VHP-parlementariër Reshma Mangre tevens bondsvoorzitster BVL/ALS, gecompenseerd is geworden door de regering met een lijfwacht, chauffeur en dienstauto in verband met haar inzet voor het instemmen van de 17 procent loonsverhoging voor de leerkrachten. Mangre zegt, dat het gaat om een loonsverhoging van 25 procent opgedeeld in twee tranches. 

‘Pure misleiding van Jones’

Mangre: “Als Ebu Jones niet op de hoogte is van zaken moet hij zich eerst goed laten informeren alvorens hij naar de media stapt om onverantwoorde uitspraken te doen. Hij is een specialist in het verspreiden van onwaarheden en fake berichten.”

Mangre geeft aan dat de beveiliging, sedert vorig jaar aan haar is toegewezen vanwege de ernstige levensbedreiging die zij kreeg aan haar adres. Zij is een aantal keren met de dood bedreigd. Er is terzake aangifte gedaan bij de politie. Zelfs werd Mangre tot aan huis belaagd. “De verdachte is in die zaak veroordeeld tot 1 jaar gevangenisstraf door de rechter. Mede gelet op het feit dat in het verleden vakbondsleiders behalve ernstige bedreiging ook vermoord zijn, wordt er niet lichtvaardig over gedaan. En wie waren de moordenaars? Hier kan Ebu Jones zelf het antwoord op geven”, stelt Mangre. 

‘Doet Jones alsof zijn neus nu bloed?’

Mangre stelt, dat de regering onlangs ook voor beveiliging heeft gezorgd voor journalist Pinas toen die bedreigd werd. “Waarover heeft Jones het? Ook Misiekaba en Abdoel hadden tijdens de vorige regering beveiliging. Doet Jones alsof zijn neus nu bloedt? Ik adviseer Ebu Jones om informatie eerst goed te toetsen alvorens in de media te stappen en ongefundeerde en onverantwoorde uitspraken te doen. Het viel zeker niet in goede orde bij hem toen de onthullingen werden gedaan, dat hij op 28 juli 2020 als consultant bij Grassalco werd aangetrokken voor US$ 2.500 per maand, maar dat hij op 4 augustus 2020 al SRD 26.000 had ontvangen voor diensten van een ander halve maand. Dit had  de vicepresident in het parlement bekend gemaakt.” 

‘Laat hij met bewijzen komen’

Een andere kwestie is, dat Jones het gerucht heeft verspreid, dat Mangre gelden van BvL/ALS heeft verduisterd. Het is bekend, dat in die zaak van BvL/ALS Mangre zelfs de aangifte had gedaan. “Alles is te verifiëren”, zegt Mangre.

“Hij geeft zelf aan, dat het een gerucht is. Zie daar de politieke onvolwassenheid van Ebu Jones. Hij gooit het op een gerucht, omdat hij weet welke consequenties hem te wachten zouden staan als hij het in zijn commentaar niet had gehad over ‘gerucht’. Laat hij met de bewijzen komen en zich niet bezighouden met geruchten. Ik daag hem uit”, aldus Mangre.

De redactie van Dagblad Suriname heeft vooralsnog geen reactie van NDP-parlementariër Ebu Jones kunnen krijgen omtrent deze kwestie. 

SK

error: Kopiëren mag niet!