SER-leden op bezoek bij president Santokhi

Leden van de Sociaal-Economische Raad (SER) hebben donderdag een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi op uitnodiging van het staatshoofd. De SER is een onafhankelijk adviesorgaan dat als doel heeft de regering te adviseren over het te voeren sociaal-economisch beleid, aangelegenheden en wettelijke regelingen van sociaal-economische aard. 

Tijdens de ontmoeting hebben de SER-leden enkele structurele zaken besproken met het staatshoofd, zoals het profiel van de SER-leden en het versimpelen van het format voor het aanvragen van advies. Verder werd over de beleidsprioriteiten van gedachten gewisseld.

President Santokhi sprak over capaciteitsversterking. “Er zijn heel veel goede rapporten geschreven over de aanpak om de ontwikkeling van bedrijvigheid te versnellen. De financiën liggen er, dus moet men overgaan tot uitvoeren en goede projectmanagement”, aldus de president. Productie is nodig, vooral nu de staat van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) niet meer mag lenen van particulieren.

Verder vroeg Santokhi advies bij het opstellen van een privatiseringsprogramma voor parastatale bedrijven. Er is daarnaast ook gekeken naar de wetgevingsproducten met de nodige implementatie van sancties.  

Mogelijk advies inzake gezondheidszorg over twee weken

De SER geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de regering. In het afgelopen jaar zijn er drie gevraagde adviezen en één ongevraagde advies geboden. Het laatstgenoemde betrof het advies rond de Micro-, Kleine- en Middelgrote Ondernemingen (MKMO). “Wij hebben gerichte adviezen gegeven met betrekking tot de door de pandemie getroffen ondernemingen die de ruggengraat vormen van de economie”, zei SER-voorzitter Sila Kisoensingh.

Het is in de planning een advies betreffende de gezondheidszorg over twee weken te bieden. “Met de kennis over de brandende vraagstukken komend vanuit de president zullen wij er zijn om te helpen ondersteunen met adviezen”, gaf Kisoensingh aan.

error: Kopiëren mag niet!