President Santokhi zet adviescommissie op om gevolgen oorlog Oekraïne te monitoren

President Chandrikapersad Santokhi zal binnen enkele dagen een adviescommissie in het leven roepen die zich zal buigen over effecten van het binnenvallen van Oekraïne door Rusland. Het staatshoofd deed deze aankondiging donderdag 17 maart 202 bij de beëdiging van een nieuwe lichting manschappen van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) in de Congreshal. 

Volgens president Santokhi is het overduidelijk dat de impact van deze toestand in de hele wereld, en dus ook in Suriname, voelbaar is. De adviescommissie – een deskundig team van vertegenwoordigers uit verschillende sectoren – moet 21 maart een feit zijn. Zij zal de impact van de oorlog moeten monitoren en de regering op tijd van adviezen moeten voorzien.

“De impact hoeft niet altijd een te zijn van fysieke dreiging, maar kan ook economische of financiële gevolgen hebben. Gevolgen voor je eigen grondgebied, waarbij soms vanuit de wereld een oproep kan worden gedaan om bij wijze van humanitaire hulp ook personen hier in het land te ontvangen”, stelde het staatshoofd. 

Intussen gaat de samenleving gebukt onder de economische gevolgen, zoals de verhoging van prijzen van goederen. Voor wat betreft de veiligheid zegt president Santokhi, dat de regering ervoor dient zorg te dragen dat Suriname over goed functionerende veiligheidsdiensten beschikt.

error: Kopiëren mag niet!