Assembleevoorzitter Bee op bezoek bij president Ali Bongo Ondimba van Gabon

Assembleevoorzitter Marinus Bee en de ministers van Grondbeleid en Bosbeheer, Dinotha Vorswijk, en Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport hebben woensdag de Gabonese president Ali Bongo Ondimba ontmoet in het Palais Rénovation in de hoofdstad Libreville.  De bewindslieden en Assembleevoorzitter zijn in Gabon met een delegatie van Conservation International Suriname om te zien hoe in dit land de productie en verwerking van rondhout tot eindproduct in zijn werk gaat.

Onderwerpen op het gebied van onder meer klimaat, olie, visserij en natuurlijke hulpbronnen waren tijdens de ontmoeting prioritaire gespreksonderwerpen.

De Surinaamse delegatie wil inspiratie putten uit het beleid dat in Gabon wordt gevoerd op het gebied van bosbehoud en zoeken haar expertise op het gebied van de groene economie en de strijd tegen de opwarming van de aarde, aldus berichten diverse lokale media donderdag 17 maar in het Wedt-Afrikaanse land Gabon.

Gabon en Suriname zijn twee landen waarvan de bosbedekking tot de hoogste ter wereld behoort: 88% voor Gabon, 93% voor Suriname.

“De president van de republiek en zijn gastheren hebben besloten om het niveau van de bilaterale samenwerking tussen onze twee landen te verhogen door een wettelijk kader tot stand te brengen dat gericht is op het aangaan van wederzijds voordelige partnerschappen. Aan het einde van deze bijeenkomst zei de president van de republiek dat hij tevreden was met de convergentie van standpunten tussen onze twee landen en verheugde hij zich over de aanwezigheid van deze delegatie op Gabonees grondgebied”, aldus een persbericht van het Palais Rénovation.

Op het internationale toneel wordt Gabon, de thuisbasis van een van de twee groene longen van de planeet, beschouwd als een belangrijke speler in de strijd tegen klimaatverandering. Haar overheidsbeleid op dit gebied behoort tot de meest geavanceerde en effectieve op het Afrikaanse continent.

PK

error: Kopiëren mag niet!