“Zusterproject heeft al drie weken last van vuiloverlast en stank ”

“Het is al een hele poos gaande”, zegt Gerard, die zich vaak in de omgeving van het Zusterproject begeeft  tegen de redactie van Dagblad Suriname. “Ik vind het vreselijk dat er zoveel puin daar ligt, want het is een buurt waar mensen wonen”, vult hij aan. Dit is een oproep aan de minister van Openbare Werken. “Het kan niet zo zijn dat er mensen wonen in een buurt en dat er dan geen oplossing komt.” Dat vind hij wel erg jammer, gewoon het feit dat er niets gebeurd.

“Er leven kinderen in de buurt, er moet een degelijk beleid komen waarbij er vooral gespeeld wordt met onze gezondheid. Het wordt altijd een ramp met vuil en dat is zeker. De buurtbewoners van het Zusterproject staan nu voor een hele grote uitdaging en dit wens je zelf een hond niet toe.”

“Het zou fijn zijn als je langs een berm zonder vuil zou lopen, het is niet fijn om in een buurt te wonen met ratten, vliegen en alle andere insecten die gehoor geven aan het oproep van vuil. We zijn Surinaamse burgers die belasting betalen”, zegt hij boos. “Dit zorgt er ook voor dat de burgerij boos blijft. Het gaat niet om de regering en president, maar het gaat om het beleid. We werken en er worden keihard grote delen van het salaris ingehouden. De mensen  vragen zich af of het nodig is om nog zoveel aan belasting te betalen, terwijl er nets gedaan wordt met dat geld.”

“De mensen vragen zich af wanneer de regering, in het bijzonder het ministerie van Openbare Werken, komt  met een degelijk plan om ervoor te zorgen dat de mensen zich op hun gemak voelen in hun omgeving. Laten deze dingen goed geregeld worden, dan voelen we ons tenminste een beetje vrijer. We hebben deze problematiek aangekaart, omdat we ook recht hebben op een schoon milieu”, zegt hij iets vrolijker.

“Het leven kan niet beter gaan als je in een omgeving woont waar je je niet veilig voelt. Het zijn de kleine dingen die het land tot grotere hoogtes zullen brengen. Het is altijd goed als je als land voor een goed en vooral schoon milieu kan zorgen. Ook als je jouw familie uit het buitenland krijgt, is het geen gezicht. Het zorgt ervoor dat ons toerisme systeem in elkaar zakt. De regering wordt hierbij opgeroepen voor hulp.”

GW

error: Kopiëren mag niet!