Shri satyanarain ramayan en chautal samaaj bestaat 25 jaar

Cautál zingen is traditie bij Holi

Shri satyanarain ramayan en chautal samaaj heeft op zondag 13 maart jongstleden het feit mogen vieren dat zij 25 jaar bestaan. De krant verneemt het volgende van pandit Rakesh Dwarka.

Shri satyanarain ramayan en chautal samaaj heeft deze dag mogen herdenken met een Cautál milan. Het is een succesvolle bijeenkomst geweest in de Shri Krishna mandir Bhawan. Het geheel is gevierd met een ramayan yagya op 11 februari en zondag hebben in totaal hebben zes Cautálgroepen deelgenomen aan de Cautál milan. Shri satyanarain ramayan en chautal samaaj is op 11 februari 1997 opgericht door de heer Jagdiespersad Binda.

In het kader van Holi/Phagwa op 18 maart gaat de chautal samaaj omgeving Kwatta en Paramaribo aandoen. Cautál-liederen horen traditioneel erbij bij Phagwa. Bij Cautál hoort ook kabir dohas, de tweeregelige verzen. Traditiegetrouw maakt zo een Cautálgroep een ronde in zijn of haar buurt en gaan dan op uitnodiging van personen en mandirs. Het uitgaan op uitnodigingen gebeurde altijd in de normale situatie aldus pandit Rakesh Dwarka.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!