Minister Achaibersing: “Nieuwe lading SRD-munten binnengebracht”

Schaarste van SRD munten wordt opgeheven

De afgelopen periode is er een enorme schaarste aan SRD-munten geweest, waardoor winkeliers niet in staat waren om consumenten hun kleingeld terug te geven. Dit probleem wordt nu opgelost, zegt minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning tegenover lokale media.

Er is een lading nieuwe munten gearriveerd die de Centrale Bank van Suriname in omloop zal brengen. Er is al een geruime tijd een tekort aan munten merkbaar in de samenleving. Het komt steeds vaker voor dat winkeliers geen munten hebben om klanten wisselgeld te geven. Daarom worden ook wel de prijzen van de goederen op hele bedragen afgerond.

De klanten moeten gepast betalen, dat staat bij de ingang van vele winkels. Veel winkeliers zijn ook actief op zoek naar muntgeld.

Volgens informatie had het slaan van nieuwe munten lange tijd geen prioriteit bij de
Centrale Bank, want daarbij wordt immers verlies geleden. Anders dan bij biljetten zijn de kosten van
van het vervaardigen van munten hoger dan de waarde die op de munt staat aangeven. De schaarste heeft
enkele jaren geduurd.

error: Kopiëren mag niet!