Leerlingen VOJ Atjoni hebben al twee weken school gemist

De leerlingen van VOJ Atjoni, uit Duwatra en omgeving, hebben al twee weken de school gemist en weten zich geen raad hoe het zal aflopen met hun schooljaar. Kelvin, een bezorgde bewoner van het district Brokopondo, zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat de leerlingen van VOJ Atjoni al twee weken de school hebben gemist, omdat de Duwatra weg onder water is gelopen. De staat van die weg is verslechterd en de schoolbus, die al wat mankementen had, is nu hierdoor gebroken. 

“Al twee weken zitten de kinderen thuis, zij hebben repetities en s.o.’s moeten missen. De schoolbus begaf het, omdat die constant in de modder en bauxiet bleef vastzitten. Voorheen kwam het vaker voor dat de kinderen in hun uniform de bus uit de modder en bauxiet moesten duwen,  maar nu start de bus helemaal niet.”

“De school is acht kilometer verwijderd van waar deze kinderen wonen. Hoe moeten zij dagelijks onder deze omstandigheid naar school lopen? Daarnaast hebben zij geen stroom in het dorp Duwatra. Hoe moeten de leerlingen studeren? Voor nu wordt gebruik gemaakt van een  lichtmotor tussen zes uur ’s avonds en half twaalf ’s avonds. Wij hebben echt hulp nodig voor onze leerlingen. Een zekere meneer is voor nu bereid om de leerlingen te helpen. Hij is van plan om een buschauffeur te vragen om de leerlingen alvast morgen naar school te vervoeren.”

“Ik kan niet toezien dat de kinderen zomaar thuis zijn en zitten niksen terwijl zij op school behoren te zijn. De jeugd is de toekomst van morgen, laten wij hun de kans geven om gemotiveerd naar school te gaan. Ik probeer echt moeite voor mijn district te doen. Ik wil aan de regering vragen of zij een mogelijkheid kan creëren om de weg te egaliseren, en gegarandeerd schoolvervoer kan bieden aan de leerlingen, door twee nieuwe schoolbussen te doneren,” aldus Kelvin.

Eerder berichtte Dagblad Suriname, dat het ABOP-parlementslid Edgar Sampie tijdelijk een schoolbus heeft ingeschakeld om de leerlingen te kunnen vervoeren.

IS

error: Kopiëren mag niet!