“Van debatteren kan je leren”

De Lions van Regio One, district 60a in Suriname, hebben op zaterdag 12 maart een debatdag gehouden voor alle Lions en Leos. Dit debat kon zowel fysiek als online gevolgd worden. De gedachten die schuil gingen achter dit debat waren duidelijk te begrijpen uit de leus die als thema diende bij dit geheel. Lions en Leos van Suriname hebben allemaal hun waardige bijdrage geleverd aan dit evenement om het tot een vlot geheel te maken. 

De indruk wordt meestal gewekt, dat binnen het Lionisme alleen maar gewerkt wordt aan het doneren van spullen, maar dat is niet alles, want ook het vormen van de leden tot betere individuen is een van de meest bekende zaken waarvoor het Lionisme klaar staat. Dit hebben ze met hun debat ook weer bewezen. 

Het waren  blije gezichten waarvan je de indruk kreeg dat er nooit angst bij de mensen aanwezig zou zijn geweest, dit werd door de spreker die de “meest excellente award” van die dag heeft ontvangen die dag bevestigd tegenover de krant. Na het evenement kreeg Dagblad Suriname de kans om te praten met een van de Leo’s die deelnam en ook de meest “excellente speaker award” in ontvangst mocht nemen. 

Kishan Ramparichan, Leo van Leo club K.O.E.L.A gaf aan dat hij dit debat als leerrijk en vooral prettig heeft ervaren. Hij vond de voorbereidingen goed en is blij met de hele organisatie. “Voor het debat hebben we leuke trainingen verzorgd gehad waaruit ik heel veel heb kunnen leren”, zegt hij trots. Voor hem was het niet altijd makkelijk om zichzelf voor te bereiden, omdat hij ook college had op bepaalde momenten, maar dat kon hem niet stoppen om deel te nemen aan dit evenement.

Het debat ging aldus Kishan voornamelijk over actuele zaken binnen het Lionisme, maar ook de problemen binnen het Lionisme werden in de stellingen meegenomen. Kishan vind dat dit tot een terugkerend evenement gemaakt kan worden, niet alleen omdat het een groot succes was, maar omdat het een heel mooi ontmoetingsmoment is binnen deze regio, voor zowel de Lions als de Leo’s.

“Je leert dan niet alleen debat vaardigheden, maar gezien de stellingen kan je ook een bijdrage leveren aan het brainstormen over verschillende obstakels waarmee het Lionisme te kampen heeft”, zegt hij met een blik van tevredenheid. “Het is een hele leuke, maar vooral interactieve manier om te leren en jezelf beter te ontplooien als het gaat om debatteren, want de leus van dit evenement spreekt al voor zich “van debatteren kan je veel leren”.

Tot slot heeft hij als boodschap: “Wees innovatief en extra creatief in deze tijd, de wereld is in deze afgelopen twee á drie jaar op zijn kop gezet, maar geef niet op. Blijf het goede werk voortzetten en onthou, je hoeft niet perfect te zijn om te beginnen, maar maak een begin, dan zul je vanzelf perfect worden.” 

GW

error: Kopiëren mag niet!