Surinaamse Bodybuilding & Weight Lifting Bond (SBWB) houdt na twee jaar Nationale kampioenschappen

De Surinaamse Bodybuilding & Weight lifting Bond organiseert zaterdag 26 maart de Nationale Kampioenschappen 2021. Deze kampioenschappen worden na een periode van twee jaar weer gehouden. Aanvankelijk zouden ze in november 2021 worden gehouden, maar vanwege de Covid-situatie en de lockdowns bestond er enige twijfel onder de atleten om hieraan mee te doen. Als gevolg hiervan werden de wedstrijden verplaats naar maart dit jaar. Dus de kampioen van 2021 wordt deze maand gekroond.

In november 2022 vinden de reguliere wedstrijden plaats en worden de kampioenen voor dit jaar gekroond.

Chairme Konigferander, die sinds 2018 voorzitster van de Bodybuilding Bond is, geeft in gesprek met de krant aan, dat zij het een hele eer vindt om de eerste vrouwelijke voorzitter van SBWB te mogen zijn. “Ik heb twee termijnen mogen dienen als voorzitster en zal na het uitzitten van de termijn de hamer overdragen aan de eerstvolgende voorzitter.  De verkiezingen hiervan vinden in mei 2022 plaats.”

“Ik mag mijn enthousiasme mede namens de overige bestuursleden, de leden, maar meer nog de atleten met u delen, ondanks de economische situatie wereldwijd en in Suriname, maar ook de Covid-situatie, die een enorme druk op ons heeft gelegd, heeft ons niet tegengehouden om de wedstrijden te organiseren. De atleten zijn super enthousiast en gemotiveerd en dat geeft de satisfactie om er harder tegenaan te gaan in het zoeken naar sponsoren. Dat gedeelte verloopt niet vlot, maar we hebben goede hoop.”

Op zondag 13 maart is de teach Inn geweest waarbij er afspraken zijn gemaakt inzake de inrichting van de wedstrijden. De wedstrijden zullen worden gehouden in Sana Vudaya dat totaal is geschikt, omdat het een open locatie is.  

In totaal hebben 30 atleten zich geregistreerd en de categorieën waarin gestreden zullen worden zijn Bodybuilding (A,B,C), Bikini Fitness, Men Physique, Classic Physique.   

De bodybuilding kampioen Fabian Wheel zal niet van de partij zijn. Hij gaat deelnemen aan de Giovanni Arendz Classics op Aruba en gaat voor zijn professionele status. Randal Haakmat gaat zijn titel als 1e Classic Physique kampioen (2019) verdedigen. De Classic Physique is een nieuwe categorie die in 2019 werd geïntroduceerd.

IS

error: Kopiëren mag niet!