Stichting Rumas: “Schilderwerk dient als inspiratiebron”

Mi skeer en hoe verder? Dit is een vraag die vele ouders zichzelf stellen. In het bijzonder de alleenstaande moeders.  Om deze moeders een helpende hand toe te reiken, heeft Emmy Hart, voorzitster van stichting RUMAS door tussenkomst van de Suriname America Alumni Association  (SAAA) een tweedaagse training kunnen uitvoeren.

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Hart, dat zij dit jaar in samenwerking met de Amerikaanse ambassade twee zaterdagen, 26 februari en 12 maart, trainingen heeft verzorgd aan dertig alleenstaande moeders tussen de 18 en 40 jaar. Het  thema was ”Power Den Uma Sma“. 

Het ‘Power Den Uma Sma” project is gefinancierd door de SAAA en wordt gecoördineerd door de Amerikaanse ambassade in Paramaribo. Uit het SAAA small grant fonds kreeg de stichting US$ 1.000 om dit vrouwen versterkingsproject uit te voeren. Zij hebben daaruit in totaal zes trainingen kunnen verzorgen waaronder Hoe ga ik om met mijn kind in deze tijd?, Hoe herken ik crimineel gedrag bij mijn kind?, Hoe start ik mijn onderneming en oe ga ik om met mijn geld?

De moeders hebben aan het eind een certificaat ontvangen als bewijs dat zij aan de training hebben deelgenomen en ook kregen ze een emmer verf van Esuverfa.

Het doel van de trainingen was om de moeders te leren omgaan met geld en hoe hun financiën te vermeerderen door middel van ondernemerschap. 

Emmy Hart zegt tenslotte, dat zij de inspiratie kreeg om verf aan de moeders te geven. Omdat alleenstaande moeders vaak duisternis ervaren in hun leven. 

Zij geeft mee dat de moeders een plek in hun huis moeten schilderen of hun schutting en dat zij tijdens het schilderen een ommekeer mogen ervaren vanaf dat moment in hun leven. Want hun schilderwerk dient volgens haar als inspiratiebron te fungeren. Verder zegt Hart, dat het de moeders  moet herinneren aan de leuke tijden doorgebracht bij Rumas. En dat zij weten dat achter de wolken altijd de zon schijnt.  

IS

error: Kopiëren mag niet!