President Santokhi ontevreden over prijscontroles

President Chandrikapersad Santokhi is helemaal niet tevreden over de prijscontrole werkzaamheden van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZOTI). Hij zegt deze week weer met EZOTI-minister Saskia Walden te hebben gesproken en haar gevraagd meer te doen op het gebied van controle van prijzen van goederen in de winkels. Het staatshoofd heeft de minister voorgesteld om desnoods de hulp van de sterke arm in te roepen en daartoe ondersteuning te vragen van het ministerie van Justitie en Politie en die van Defensie.

Ondanks dat het een lastig vraagstuk is zegt de president, dat hij de minister toch gevraagd heeft om meer te doen aan prijscontrole en controle op vervallen producten.

De vele geluiden vanuit de samenleving over gebrek aan prijscontrole en kritische opmerkingen hierover vanuit het parlement hebben volgens Santokhi zijn ernstige aandacht. “Ik hoop niet dat ik verregaande maatregelen moet nemen”, aldus de president op bijna moppelende toon afgelopen vrijdagavond in de Nationale Assemblee. De regeringsleider reageerde op de vele opmerkingen van Assembleeleden van zowel de oppositie als de coalitie over prijzen van goederen in de winkels die willekeurig lijken te stijgen zonder dat er controle daarop plaatsvindt. 

Kritiek op minister EZOTI

In de achterliggende periode zijn vanuit de samenleving dagelijks geluiden te horen over prijsstijgingen en het ontbreken van prijscontrole zijdens de afdeling Economische Controle Dienst van het ministerie van EZOTI. Heel vaak, tijdens elke openbare vergadering van de Nationale Assemblee, vragen parlementsleden aandacht van de regering voor dit vraagstuk die de samenleving dagelijks bezig houdt. Het ministerie van EZOTI wordt ineffectiviteit en ondeugdelijk beleid verweten.

Zonder de minister bij naam te noemen liet het Assembleelid Dew Sharman (VHP) vorig jaar tijdens een openbare vergadering zich nogal fel uit aan het adres van minister Walden. Sharman suggereerde zelfs, dat indien de minister het werk niet kan doen, zij dan maar moet opstappen.

Twee weken geleden heeft Josafat Kanape (ABOP) zich ook opgewonden over het ontbreken van prijscontrole. Hij suggereerde zelfs de desbetreffende afdeling op het ministerie van EZOTI dan maar liever op te doeken als er toch niets gebeurt. De samenleving wordt niet beschermd tegen prijsopdrijvingen.

Minister Walden van EZOTI wordt sinds het aantreden van de regering niet alleen vanuit de samenleving, maar ook binnen haar eigen partij (VHP) sterk bekritiseerd voor ineffectiviteit in haar beleid op het gebied van prijscontrole. Ondanks de vele kritieken zijn er nog steeds geen verbeteringen te zien, zoals een verhoogde prijscontrole. President Santokhi heeft eerder meerdere malen dit vraagstuk onder de aandacht van de EZOTI minister gebracht. Zijn opmerking afgelopen vrijdagavond in het parlement spreekt daarom boekdelen.

SS

error: Kopiëren mag niet!