Passion Urbankawina: “Afro meets Kauna”

De Surinaams Nederlandse band Passion Urbankawina heeft onlangs de ‘UK Afro Medley Part 2’ uitgebracht. Op deze medley komen de nummers ‘Essence’ van Wizkid, ‘Soundgasm’ van Rema en ‘Love Nwantiti’ van CKay voor.

De krant verneemt dat er een fusion is gemaakt van Afro met Surinaams door de nummers in een Kauna jasje te steken. Om er een extra tintje aan te geven, is er ook Sranantongo in verwerkt. “Wie houdt er niet van Afrovibes. Het wordt overal beluisterd, maar nu hebben wij er met Urban Kawina invloeden een Surinaamse saus in gezet. Dus nog meer reden om er als Srananman naar te luisteren”, zegt voorzanger Marchiano Marcus. 

De band heeft een jaar lang stilgezeten. Dus besloot zij om weer eens een nummer uit te brengen. De beste manier was om aan een productie te werken die bekend klinkt in de oren. Zo is er gekeken naar wat nu relevant is en past in het straatje van Passion Urbankawina. Aan de hand daarvan is ook een muziekselectie gemaakt. Gezien het feit, dat er in het verleden al een Afro Medley is uitgebracht en deze goed aansloeg, besloot de band weer een uit te brengen.

“Dit is het begin van iets moois. We hebben veel muziek klaarliggen en zullen nog meer muziek maken”, aldus Marchiano. Passion staat voor passie voor muziek. Vanuit die gedachte is de muziekformatie in elkaar gezet. Hun passie voor muziek vertaalt zich naar hun missie. Dat is om ervoor te zorgen dat de stijl Urban Kawina brede bekendheid krijgt. Deze missie krijgt invulling door de opzwepende nummers die ervoor zorgen dat mensen niet stil kunnen zitten tijdens hun live shows.

Bij Passion Urbankawina komt alles aanbod: urban, merengue, zouk, bachata, socca, chutney en Nederlandstalige nummers. Zodra de band haar plaats inneemt en haar klanken ten gehore brengt, behoort stilstaan simpelweg niet meer tot de opties.

error: Kopiëren mag niet!