Minister Ramdin en zijn Turkse collega Çavuşoğlu tekenen MoU inzake ‘protocol’

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft zaterdag 13 maart in Turkije, een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met zijn Turkse ambtgenoot Mevlüt Çavuşoğlu, op het gebied van protocol. 

De bewindsman, die in Turkije was voor deelname aan het Antalya Diplomatic Forum, maakte tevens deel uit van het panel ‘Re-energizing the dynamism in Latin America and the Caribbean’ waar onder andere gediscussieerd is over het post-Covid-19 beleid en de te ondernemen stappen ter herstel van ontstane crises in gemeenschappen. 

Minister Ramdin heeft tevens van de gelegenheid gebruik gemaakt om een bilaterale ontmoeting te hebben met minister Çavuşoğlu, geheel in lijn met het terzake onderwerp van diplomatie. In de MoU zijn verschillende mogelijkheden geïdentificeerd die de relatie tussen beide landen verder impuls zullen geven. 

Het doel is om uitwisseling van informatie te bevorderen en specifiek ervaringen op het gebied van nationale- en internationale praktijken van protocol voor bilaterale- en multilaterale activiteiten, gebaseerd op wederzijds voordeel. Daarnaast is ook de samenwerking op het gebied van handel en economie onderstreept.

error: Kopiëren mag niet!