Dak- en thuislozen plunderen overdag vuilniszakken

Onlangs werd door het ministerie van Openbare Werken besloten om huisvuil,vuilniszakken, niet meer in de avonduren op te halen, maar overdag. Die beslissing werd snel gevolgd door kritische geluiden vanuit de samenleving, maar ook vanuit De Nationale Assemblee. Nu rijden er dus overdag lege en volle vuilniswagens over straten en wegen en staan in files.

Maar, een ander gevolg is nu ook zichtbaar in straten van Paramaribo. Dak- en thuislozen blijken langs de straat geplaatste vuilniszakken open te trekken op zoek naar wat eetbaars. In de avonduren gebeurde dat niet, immers ook dag- en thuislozen slapen. Nu, door de nieuwe maatregel van Openbare Werken, kunnen ze wellicht hun ‘ontbijt’ en ‘lunch’ in die zakken vinden.

Dit heeft weer tot gevolg extra overlast, extra rotzooi en afval los, her en der, in de straten. Er ontstaat een grote onhygiënische bende en er is niemand die vervolgens die rotzooi netjes opruimt.

Misschien zou Openbare Werken een open oog en oor moeten hebben voor de kritiek uit de samenleving op het verschuiven van het ophalen van vuil van de avonduren naar overdag en die maatregel moeten terugdraaien.

PK

error: Kopiëren mag niet!