Politiekapel begint muziekles te geven aan gedetineerde jongeren in ‘Opa Doeli’

De Politiekapel zal deze maand nog starten met het verzorgen van muzieklessen aan jongeren in detentie in het Jeugd Correctie Centrum (JCC) en Jeugd Doorgangscentrum ‘Opa Doeli’. Dit traject is onderdeel van een reeks van projecten vervat in een projectdossier voor het herstellen van de Politiekapel naar het excellente kwaliteitsniveau van haar glorietijden. 

In oktober vorig jaar werd de kapelmeester voor een gesprek uitgenodigd door de minister van Jusitie en Politie, Kenneth Amoksi. In dit gesprek gaf de bewindsman aan dat het één van zijn beleidsintenties is om de Politiekapel in te zetten voor verschillende projecten. Als gevolg van dit gesprek is het projectdossier ontwikkeld.  Minister Amoksi heeft afgelopen vrijdag 11 maart dit projectdossier in ontvangst genomen. Het dossier werd overhandigd door de Kapelmeester, Inspecteur van Politie 1e Klasse, Roy Brathwaite. Aanwezig waren ook de directrice van het Jeugd Correctie Centrum (JCC) Danielle Beeldsnijder, de coördinatrice van Opa Doeli, Marita Ritfeld-Asontoe en de trekker van het project, stafmedewerker Purcy  Landveld. 

In het projectdossier worden de geschiedenis van de Kapel, het functioneren en het doel van deze dienst binnen het Korps belicht. Ook de diverse onderdelen van het project worden erin uitgediept. Verder bevat het dossier ook een specificatie van de instrumenten, benodigdheden en personeelsversterking die nodig zijn voor het uitvoeren van dit project. Samenlopend met het herstel is ook de maatschappelijke inzetbaarheid van de Kapel, een belangrijk onderdeel van de beleidsvisie van Amoksi. 

Als onderdeel van dit project zullen daarom ook muzieklessen worden verzorgd aan kansarme jongeren in onze samenleving, te beginnen met een pilotproject te Stibula in het ressort Latour. Brathwaite sprak zijn dank uit over de inzet van de minister om de Politiekapel weer te doen herleven. Ook Beeldsnijder en Ritfeld-Asontoe gaven aan blij te zijn met deze samenwerking  en kijken uit naar een integrale begeleiding met continuïteit.

error: Kopiëren mag niet!